Lace for the win?


Hello,

I always wanted to make something with lace. But as you all know it is not an easy fabric to work with so I always have left it in a corner. Until now.
Ik heb altijd al met kant willen werken maar dat is niet gemakkelijk dus werd het aan de kant geschoven voor “later”. Nu is die later dus aangebroken.

I decided that I am going to enter the sew along with this lace top. The pattern was an instant love from La Maison Victor. I know it is again a LMV but I can’t help it that those patterns fit me perfectly and Burda, simplicity, knipmode,… I have to alter always the pattern so it fits my bigger bust.
Ik beloot om de sew along mee te doen met een kanten bloes, Namelijk de Billy van La Maison Victor. Ik weet het het is er weeral eentje van LMV maar ik kan het niet helpen. Zij maken patronen die ik niet moet aanpassen en Burda, Knipmode, Simplicity,… zorgt er altijd voor dat ik hun patronen moet aanpassen doordat ik een grotere buste heb als gemiddeld.

pattern: Billy Blouse from La Maison Victor
fabric: blue lace from modecoupon at St Niklaas

I found it very simple to make So I think this is a top that I am going to where a lot. Next time I will take a size smaller (or 2?) But that is only because I am currently losing a lot of weight and it would give the top a nicer look. I am very happy with this result bus as you all can see above the top looks better with a blazer or am I wrong and is it a project for the bin?
Ik vond het zeer gemakkelijk om te maken dus ik denk dat het vaak gedragen wortdt, Misschien meer dingen uit kant gemaakt worden of meer billy bloezen. In ieder geval zou ik de volgende een tot zelfs twee maten kleiner durven te nemen omdat ik nu al wat overschot heb. Ik ben aan het afvallen en dan merk je dat wel dat de taille niet meer zo perfect zit. Maar al bij al ben ik zeer tevreden zoals jullie hierboven kunnen zien past ze toch redelijk mooi, en zeker met een blazer erop. Of ben ik verkeerd en moet ik deze nooit meer dragen?

Greetings
SaSiBeau

Advertisements

10 thoughts on “Lace for the win?

  • dat is waar, maar dat spannen hoop ik dat nog gaat verminderen omdat er toch nog een 15kg af moet, maar aan de schouders zit het perfect en dat is het belangrijkste bij deze vestjes natuurlijk

   Like

  • Super dat het goed is aangekomen
   en idd openlaten hangen is ook een optie. Als ik het nog eens aandoe dan zal ik zeker een foto nemen en posten (of laten nemen)

   Like

You're opinion

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s